Wedstrijdverslagen

17 november Enter Vooruit thuis: Super overwinning

Menigeen langs de kant gaf naderhand te kennen een mooie wedstrijd te hebben gezien die resulteerde in een 4-3 overwinning! Het was dan ook een mooi succes tegen hoogvlieger Enter Vooruit! “Verdiend gewonnen” zei de trainer van de tegenstander ook nog eens. Top!  Jo17 heeft de ruimtes klein gehouden bij balbezit tegenstander, met twee fraaie doelpunten van Kjeld voor de thee en Ibrahim en Raul na de rust was de eindstand misschien terecht, Hector kwam ondanks dat ook meerdere keren goed weg door pal en lat! Maar het is een feit: De trainingsarbeid begint vruchten af te werpen, met name Steven die 80 minuten lang de balans op het middenveld wist te bewaken!

10 november Hulzense Boys uit, 2-2. Onnodig puntverlies in Hulsen

Hector kwam ontketend uit de startblokken, de trainingsarbeid in de voorliggende 2 weken leken hun vruchten af te werpen..leken.
In een kort tijdsbestek stond de 0-1 op het scorebord, door middel van effectief druk zetten op de bal werd vanuit die omschakeling de 0-1 binnengeschoten door de heer B. Schabbink. In de eerste 30 minuten was het balbezit percentage misschien wel 75% in het voordeel van Hector. Hoe zuur is dan die ene uitval met een zondag schot en je kunt weer van voor af aan beginnen.

Maar Metin dacht daarin mee en vanuit een hoekschop schoot hij de bal onberispelijk (heerlijk woord is dat toch!) binnen en de voorsprong leek mee te gaan richting de catacomben. Niets bleek minder waar..
Een moment van onachtzaamheid en vanuit het niets lag de 2-2 in het mandje.

In het tweede bedrijf waren er kansen over en weer maar het veldoverwicht van voor de thee was verdwenen als sneeuw voor de zon. Verdedigend liet de ploeg de nodige stekjes vallen, in de man draaiende middenvelders waardoor het allemaal te lang duurde; genoeg stof om over na te denken richting hoogvlieger Enter Vooruit.
20 oktober; De net niet of lang niet wedstrijd; Thuis tegen Apeldoornse Boys 0-5

Tegen Apeldoornse Boys was het volgens de trainer helder waarom er door de technische staf is gekozen o- in de 2e klasse te spelen en niet in de 3e. De persoonlijke fouten waar al weken op gehamer is beslisten de wedstrijd en worden in deze competitie wel afgestraft.
Tegenstanders laten draaien 2x, niet kort dekken in de 16 welgeteld 1x, hoge ballen laten stuiteren 1x en niet bal en tegenstander kunnen zien 1x. Daar komt bij dat de meeste spelers te ver van de eigen tegenstander acteren bij balbezit tegenstander en zo wordt iedere wedstrijd lastig. Er is geen druk op de bal waardoor de tegenstander continu de tijd krijgt en Hector vervolgens nog meer moet lopen. Met een centrale middenvelder zoals deze zaterdag zullen de aanvallers meer vanuit de positie moeten gaan spelen om er rendement uit te halen……….wordt vervolgd

13 oktober Wijhe uit: Jo17 effectief in de slotfase

Jo17 heeft de tweede drie punter van het nog prille seizoen binnen. De verre reis richting Wijhe werd met een 1-2 overwinning bekroond. In de 1e helft werd er goed gespeeld met veel ruimte op het middenveld met een ontketende opkomende back Chris  Lier. Debutant op het middenveld Thijmen Schabbink speelde eveneens een ijzersterke wedstrijd. In de 2e helft werd het spel fysieker, waarbij de tegenstander het ‘randje opzocht’. Metin ging daarin mee hetgeen hem een gele kaart opleverde waardoor Hector tijdelijk in een ondertal situatie speelde.

De doelpunten
De eerste was een steekbal van Steven op Julian en die tikte hem fraai langs de keeper. De tegentreffer was een intikkertje, de beslissende treffer in de slotfase en ontstond op het moment dat we druk gingen zetten op de ingooi op hun helft. We veroverden de bal en vervolgens toen zette Chris de bal voor richting Raul; Het goudhaantje van dit seizoen was wederom trefzeker de punten gingen mee naar Goor!

7 oktober Haarle thuis: JO 17 2e nederlaag op rij

Waar de mannen aanvankelijk mee konden met tegenstander Haarle bleek naar mate de wedstrijd vorderde dat er scheurtjes ontstonden in de Goorse defensie.  Er was amper druk op de bal op het middenveld waardoor de bal telkens achter de laatste linie belandde. Daar werden de verdedigers met enige regelmaat op snelheid geklopt. Dit had mede te maken met het opstellen ten opzichte van de tegenstander. Halverwege werd duidelijk gemaakt dat tegenstander Haarle kwetsbaar was in de opbouw door de vele breedtepasses achterin. Daar moest dan ook het speerpunt liggen om de bal te veroveren. En dan of op 100%, of niet!

Even later werd de assist gegeven nadat de bal via vele schijven rond onze 16 mocht gaan zonder druk op de bal. De 0-3 was vanuit de omschakeling. Notabele na een corner van de thuisploeg. Niemand die de positie halverwege bezette.

Gastspeler Ibrahim raakte in de slotfase nog de paal en bracht de eindstand van 1-3 op het scorebord.

 29 september, Heeten uit

MAX_2478 (1)Hector JO17 weer met beide benen op de grond

Na 4 overwinningen op rij werd er vandaag een ruime nederlaag van 8-1 gelede, en dat mag tevens geflatteerd Heeten. Na een vroege voorsprong van 0-1 door gastspeler Jorn viel een corner net goed en was het even later alweer gelijk. Kort daarop viel de 2-1 al, in plaats van overslaan werd er in de opbouw balverlies geleden en genadeloos afgestraft. De 3-1 viel logischerwijs omdat de linies te ver uit elkaar stonden en de ruststand was een vrije trap onder de lat. Hector leek redelijk mee te kunnen, het spelbeeld was bijna gelijkwaardig maar JO17 kreeg in het 2e bedrijf een lesje in effectiviteit. Trainer Wegdam zag echter lichtpuntjes en sluit zich aan bij de trainer van FC Twente Pusic na een nederlaag: Hier moeten we van leren.
22 september Schalkhaar thuis

info (3)Hector JO 17 heeft na de bekersuccessen ook in de competitie zij visitekaartje afgegeven. Na een ruststand van 1-0 (Raul) kwamen de mannen in groen wit traditioneel op stoom na de thee. Onder de bezielende leiding van Jan Schut walsten de heren over Schalkhaar heen tot frustratie van de linkshalf van de gasten die dan ook middels een rode kaart de kleedkamer op kon    zoeken. Met fraai uitgespeelde doelpunten van nogmaals Raul en Silas ( Justin bijna…)  is JO 17 terug te vinden op plek 2, waar    gaat dit naar toe?
De taart ging er overigens prima in na de wedstrijd!